top of page

Wat is Thai Boksen?

Het Thai Boksen is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Bij het Thai Boksen lijkt alles te zijn toegestaan maar men is wel degelijk gebonden aan regels. Bij het Thai Boksen gebruik je de vuisten, ellebogen, knieen en de benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieen, ellebogen en benen.

Het Thai Boksen is een vechtsport dat vroeger al in Thailand en buurlanden in tijd van vrede beoefend door de soldaten en boeren. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten van de wereld.
Eind zestiger, begin zeventiger jaren begonnen de Europeanen en Amerikanen zich steeds meer te verdiepen in deze sport. In deze periode is het dan ook in Nederland geïntroduceerd.

Nederland behoort tot de absolute wereldtop met diverse kampioenen.

De training

De trainingen worden verzorgd door Giovanni en Hiroki waarbij in de lessen conditie en doorzettingsvermogen centraal staan. Er worden naast conditionele en spierversterkende oefeningen technieken getraind afkomstig uit Karate en Thaiboksen. Pads, stootkussens en bokszakken worden gebruikt om effectieve combinaties te trainen. Daarnaast worden er partner oefeningen weggezet die direct gericht zijn op het sparren. Het full contact sparren is een belangrijk onderdeel van de les.

6.jpeg

Wie geven er les?

Thaiboksen wordt verzorgd door Hiroki Sensei en Giovanni.  Giovanni staat op de foto hieronder. Hij is naast leraar Thaiboksen ook Personal Trainer. Voor meer informatie over Personal training ga naar: www.flexisport.nl

12_edited.jpg

Thaiboksen kan al vanaf 7 jaar!

 Deze groep is speciaal voor de jongeren vanaf 7 jaar, tot een jaar of 13 (afhankelijk van lengte van jongere). Zij krijgen voornamelijk technieken en spelsparvormen, er wordt dus nooit voluit gespard. Naast deze vormen van thai/ kickboksen, krijgen de leerlingen padstrainingen, trapkussen oefeningen, en ook zaktrainingen. Plezier en samenwerking in combinatie met sport en spel blijven een factor spelen in de lessen.

Thaiboksen voor de jeugd: wat leer je? Discipline en respect, gekoppeld aan een speelse en gevarieerde manier van Thaibokstraining, zorgt ervoor dat de kinderen op allerlei manieren gestimuleerd worden. Contact op het hoofd is niet toegestaan tijdens jeugdtrainingen!

9.jpeg

Welke technieken komen aan bod?

Bij het Thaiboksen, waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan, is men toch wel gebonden aan regels. De te gebruiken wapens zijn de vuisten, ellebogen, knieën en de benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

11.jpeg
bottom of page