top of page

Karate Kids

 Begeleiding

De Karate lessen worden gegeven door Sensei Ishikawa met jarenlange ervaring in Karate. Je kunt er daarom van op aan dat de lessen op professionele wijze worden verzorgd en dat je kind bij Ishikawa Dojo in goede handen is. 

 

IMG_3606.JPG

Gezonde ontwikkeling

Wist je dat kinderen die Karate beoefenen steviger in hun schoenen staan? Dit is niet de enige reden om Karate te beoefenen. Het is tevens goede training voor de motoriek. In tegenstelling tot andere sporten worden alle delen van het lichaam gecoördineerd gebruikt op ieder moment.

 

Karate kan verder bijdragen aan de vorming van kinderen. Kinderen die motorische problemen hebben, onzeker zijn of moeite hebben met het beheersen van hun agressie/energie kunnen baat hebben bij het trainen van Karate. De belangrijkste doelen zijn beweging, respect, discipline, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en tenslotte weerbaarheid. Je zult verstelt staan hoe jouw kind fysiek en mentaal kan veranderen na een tijdje training.

3.jpeg

Wat kan Karate betekenen voor kinderen met adhd, add of pdd-nos?

Wist je dat bijvoorbeeld ADHD, ADD en PDD-nos veel overeenkomsten hebben? Uiteraard hebben ze elk hun specifieke kenmerken, maar dit betekent niet dat elke begeleiding hetzelfde werkt. Wat wel opvallend is, is dat in de verschillende aanpakken die bekend zijn in het onderwijs, bijna altijd de onderstaande punten belangrijk zijn:

  • duidelijke structuur

  • korte effectieve instructie

  • kleine stapjes/opdrachten (1 opdracht per keer)

  • herhaling

Bovenstaande punten zijn van belang om een rustige omgeving te creëren, waarin het kind het beste tot zijn recht kan komen. Zo kan een kind geconcentreerd en op eigen niveau aan het werk. Traditionele Japanse (Karate) lessen hebben tevens bovenstaande kenmerken. Om deze reden hebben wij al verschillende tevreden ouders, die hebben aangegeven dat hun kind minder 'last' heeft van bijvoorbeeld ADHD tijdens het trainen in de les.

5.jpeg
bottom of page